produksjoner

Krigen

En musikkteaterforestilling for 4.-7. klasse

basert på boka til Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhuus

I den koselige familien til Inga endrer alt seg når Krigen flytter inn i huset. Foreldrene har alltid blitt venner igjen etter litt småkrangling, men en dag gjør de ikke det. De flytter fra hverandre og skal skilles. Niårige Inga og de to småsøsknene hennes må flytte fra og tilbake mellom de to hjemmene som flyktninger. De blir spioner og soldater og hjelper foreldrene i deres krig. Kan freden noen gang komme? For Inga føles det ikke sånn. Inni henne vokser et hull seg større og større.

En gruppe på fem skuespillere forteller den alvorlige historien med et lekent fysisk uttrykk. Såre melodier blir spilt og sunget, med piano, fiolin, fløyte og rytmeinstrumenter. Musikken gir assosiasjoner til reisende folk, barneleker og folkemusikk.

Forestillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Teater Nova, Pharos produksjoner og Teatr HC Andersen i Polen. Den har blitt satt opp høsten 2016 både i Polen og i Norge. I polen måtte tittelen endres til Mamma, pappa, krigen og jeg pga sterke assosiasjoner til 2.verdenskrig.

Den norske versjonen av Krigen er laget for turne og kan bestilles på tlf 97757873.

For mere informasjon og video ta kontakt.

 

Den Japanske hagen

TPO (Italia) i samarbeid med Teater Nova presenterer:

Den japanske hagen

Forestillingen er et eventyr fylt med bilder og dans inspirert av skjønnheten i Den japanske hagen. Denne spesielle hagen er som en verden i miniatyr og har sin helt spesielle historie om hvordan den ble til: En modig ung gutt som het Shiro var den første Japaneren som forlot sin lille fjellandsby for å reise den lange reisen til havet. Når Shiro kom hjem hadde han ikke ord for hva han hadde sett og begynte å forklare den fantastiske reisen ved å skape en hage.

Forestillingen starter med en kort historiefortelling og forvandler seg til en dans, en reise inn i oppdagelsen av Den Japanske hagen. Hagen gjenskapes gjennom projeksjon ovenfra som belyser bilder på en stor dansematte, et magisk teppe som reagerer på fysiske bevegelser. Skjulte trykk-sendere gjør slik at bilder og lyder blir levende og underveis blir barna ledet alene eller i små grupper ut på teppet for å stupe inn i de samme fantastiske opplevelsene som Shiro opplevde på sin reise til havet.

 

Foto: Tomas Moss / www.icu.no

 

Regi: Davide Venturini

Skuespiller: Simone Thiis

Danser: Carolina Amoretti / Alexandra Tveit

Lyd design/teknikk: Spartaco Cortesi

Sammen Alene

 

Sammen Alene

 

Sammen Alene er en forestilling for barn og voksne, om kjærlighet, lengsel og ensomhet. Med utgangspunkt i det å miste noen, viser Teater Nova en universell følelse med et non-verbalt uttrykk i forestillingen Sammen Alene.

To søstre elsker hverandre over alt på jord. Når den ene av dem dør, leter den andre etter søsteren sin i minnene. Kan hun gjøre søsteren sin levende igjen ved å ønske det hardt nok?

Dansespråket i Alene Sammen tar utgangspunkt i hverdagslige bevegelser, små hverdagslige episoder og kontekster innenfor forestillingens tema. Vi arbeider i gråsonen mellom samtidsdans og fysisk teater hvor teksten i stykket kommer som et barns stemme på voice over.

 

 

 

 

 

Medvirkende

Ide, tekst og regi: Simone Thiis

Regi og koreografi: Tharan Revfem                                                                               Skuespillere/dansere: Anette Løbach og Alexandra Tveit

Komponist og musiker: AndreasMjøs                                                                                    Kostymedesigner: Inger Garborg Amundsen

Scenografi:TeaterNova

Voice over: Kaisa Marie Brandt Thiis

 

 

Forestilling med Perlehøne

Teater Nova i samarbeid med Rooftop Promotions presenterer: Forestilling med perlehøne.

 

Fritt etter Doris Lessings liv og verk av Elisabeth Beanca Halvorsen
Teaterforestilling i tre akter med forspill; Fritt etter Doris Lessings liv og verk;
Et teater viser en festforestilling på 100-årsdagen til nobelprisvinner Doris Lessing. Hun skal selv sitte i salen. At en perlehøne sendt fra Zimbabwe har rømt før det hele starter, er én av flere overraskelser.
Forestilling med perlehøne er en dokumentarisk-surrealistisk forestilling med utgangspunkt i livet og forfatterskapet til nobelprisvinner Doris Lessing (f. 1919). Faktiske og fiktive figurer interagerer i forestillingens univers som veksler mellom livet hennes i bushen i Sør-Rhodesia (Zimbabwe), kunstner-livet i etterkrigstidens London og det idealiserte livet på en planet fra Lessings egen science fiction. For å virkeliggjøre dette mangfoldet tas både teaterfigurer og projeksjoner i bruk i tillegg til to skuespillere og en musiker på scenen.
Forestillingen hadde premiere på Støperiet i Tønsberg 7.september 2013.
Forestillingen ble også spilt i Horten, Fredrikstad og Oslo.
Våren 2015 reiser “Forestilling med Perlehøne” på turne i Nordland gjennom DKS.
Medvirkene:
Regi/dramaturgi: Anne-Sophie Ericsen
Skuespillere/dukkespillere:  Simone Thiis og Henriette Blakstad
Musiker: Gibson Sarari
Animasjon og dukkedesign: Tuva Synnevåg
Kostymedesigner: Inger Garborg Amundsen
Dukkemaker: Steinar Kaarstein
Lysdesigner: Tor Erik Lieng
Produsent: Lise Iversen Benton og Daves Gusha
Plakat

bALANSe

– en forestilling for de minste barna fra 1 – 3 år

Barna tas inn i en poetisk og stilisert verden med to figurspillere/skuespillere som levendegjør objekter.

Et teppe som forvandles til en operasanger er like naturlig som at rør lager lyder og bygges om til en lekeplass hvor baller og former balanserer og danser. Alt på scenen er laget for berøring og utforsking.

Skuespillerne tar barna med i en interaktiv del på slutten av forestillingen og hjelper dem med å rulle og krype gjennom rør, lage figurer av myke baller og balansere på lave brett.

Regi: Simone Thiis
Skuespillere/figurspillere: Tessa Lepistö og Ragni Halle
Scenografi/kostymedesigner: Inger Garborg Amundsen

Åh Baby!

 

Gro Dahle har skrevet en forestilling om en tilsynelatende helt vanlig familie, hvor ting plutselig begynner å gå galt, helt feil.

Med en blanding av figurer og fysisk visuelt teater blir plutselig den lille uskyldige babyen til en monsterbaby som snur opp ned på alt i forestillingen Åh baby!

Hva om Bibi ikke hadde hatt en pappa som reiste så mye? Hva om mamman til Bibi ikke var gravid? Hva om pappan til Bibi rakk hjem når Mamman til Bibi skulle føde? Hva om Baby som kom ikke var en helt forferdelig hylebaby? Hva om Bibi ikke hadde blitt så innmari kjempesint på babyen og sjalu i tillegg? Hva om Baby og hun var bestevenner helt fra begynnelsen av?

Regi/dramaturgi: Simone Thiis
Koreografi: Tharan Revfem
Skuespillere/dukkeførere: Anne Helgesen, Tessa Lepistö, Anders Sanzen
Scenograf/kostymedesigner/dukkedesign:
Inger Garborg Amundsen
Dukkemaker: Steinar Kaarstein
Musikk: Frøy Aagre
Lysdesign: Tor Erik Lieng
Foto: Aurora Wilhelmine Linchausen