Krigen

En musikkteaterforestilling for 4.-7. klasse

basert på boka til Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhuus

I den koselige familien til Inga endrer alt seg når Krigen flytter inn i huset. Foreldrene har alltid blitt venner igjen etter litt småkrangling, men en dag gjør de ikke det. De flytter fra hverandre og skal skilles. Niårige Inga og de to småsøsknene hennes må flytte fra og tilbake mellom de to hjemmene som flyktninger. De blir spioner og soldater og hjelper foreldrene i deres krig. Kan freden noen gang komme? For Inga føles det ikke sånn. Inni henne vokser et hull seg større og større.

En gruppe på fem skuespillere forteller den alvorlige historien med et lekent fysisk uttrykk. Såre melodier blir spilt og sunget, med piano, fiolin, fløyte og rytmeinstrumenter. Musikken gir assosiasjoner til reisende folk, barneleker og folkemusikk.

Forestillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Teater Nova, Pharos produksjoner og Teatr HC Andersen i Polen. Den har blitt satt opp høsten 2016 både i Polen og i Norge. I polen måtte tittelen endres til Mamma, pappa, krigen og jeg pga sterke assosiasjoner til 2.verdenskrig.

Den norske versjonen av Krigen er laget for turne og kan bestilles på tlf 97757873.

For mere informasjon og video ta kontakt.