Den Japanske hagen

TPO (Italia) i samarbeid med Teater Nova presenterer:

Den japanske hagen

Forestillingen er et eventyr fylt med bilder og dans inspirert av skjønnheten i Den japanske hagen. Denne spesielle hagen er som en verden i miniatyr og har sin helt spesielle historie om hvordan den ble til: En modig ung gutt som het Shiro var den første Japaneren som forlot sin lille fjellandsby for å reise den lange reisen til havet. Når Shiro kom hjem hadde han ikke ord for hva han hadde sett og begynte å forklare den fantastiske reisen ved å skape en hage.

Forestillingen starter med en kort historiefortelling og forvandler seg til en dans, en reise inn i oppdagelsen av Den Japanske hagen. Hagen gjenskapes gjennom projeksjon ovenfra som belyser bilder på en stor dansematte, et magisk teppe som reagerer på fysiske bevegelser. Skjulte trykk-sendere gjør slik at bilder og lyder blir levende og underveis blir barna ledet alene eller i små grupper ut på teppet for å stupe inn i de samme fantastiske opplevelsene som Shiro opplevde på sin reise til havet.

 

Foto: Tomas Moss / www.icu.no

 

Regi: Davide Venturini

Skuespiller: Simone Thiis

Danser: Carolina Amoretti / Alexandra Tveit

Lyd design/teknikk: Spartaco Cortesi